"Vojska dala strelište i oružje Vučku, Mutavom i Nevolji"

Vojni sindikat Srbije podneo je krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. uz tvrdnju da su zloupotrebili službeni položaj.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 06.02.2017.

19:41

Tanjug

Dodaje se i da su omogućili ljudima iz kriminogene sredine da koriste strelište i municiju Vojske Srbije (VS).

Kako se navodi u saopštenju sindikata, prijavljeni se sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija kroz koje su prikazivali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion dinara.

"Oni se sumnjiče i da su u periodu od februara do juna 2016. godine, licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju.

Aleksandra Stanković, poznati i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru u oružanom napadu u Beogradu dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen jer policija smatra da je povezan sa ubistvom Vlastimira Miloševića.

"Vojni sindikat Srbije, kao što je obećao, nastavlja sa borbom protiv nezakonitog rada i zlouotreba u redovima Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: