Vučić u Minsku o kupovini lovačkih aviona i oružja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minsku da je s beloruskim zvaničnicima razgovarao o potencijalnoj kupovini lovačkih aviona.

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.01.2017.

16:43

Vučić u Minsku o kupovini lovačkih aviona i oružja
Foto: Tanjug

Kako je rekao, govorili su i o kupovini protivavionskog oružja za Vojsku Srbije "pod najpovoljnijim uslovima".

Vučić je za Radio-televiziju Srbije kazao da su razgovarali i o otvaranju zajedničkih fabrika za proizvodnju oružja i municije za treća tržišta.

"Nije reč samo o vojno-tehničkoj saradnji. Razgovarali smo o nabavci i oružja i oruđa za VS, ali reč je pre svega o zaštiti našeg neba i potencijalnoj nabavci, pod najpovoljnijim uslovima, lovaca i protivavionskog oružja i oruđa", kazao je Vučić i dodao da su to sistemi "koje je do juče bilo nemoguće da imamo".

Premijer je dodao da zajedničke kompanije neće biti ograničene samo na vojnu industriju.

"Usmereni smo u nekoliko ključnih pravaca, uvećanje naše trgovinske razmene, i uvoza i izvoza, ali smo zainteresovani i za stvaranje zajedničkih kompanija", kazao je Vučić, koji sutra završava posetu Belorusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: