Slučaj Vacić: Od "nije" do "jeste", od bratskog do otkaza

Miša Vacić dobio je otkaz u kancelariji za Kosovo i Metohiju. Bivši vođa desničarske organizacije “SNP 1389” za B92 tvrdi da je iznenađen odlukom.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

18:15

Slučaj Vacić: Od

Danas postaje jasno da je Vacić posao u kancelariji dobio od direktora Marka Đurića.

Prvo smo se pitali da li je Miša Vacić savetnik u Kancelariji za Kosovo. Odgovor je bio - ne. Onda smo se pitali da li radi u kancelariji - ostali smo bez odgovora, odnosno sa tvrdnjom da stav o tome iznosi direktor Kancelarije.

Direktor onda priznaje da Vacić radi kod njega, ali ne i da je savetnik, što Vacić tokom slučaja voz otkriva deljenjem vizitkarata. Jutros Vacić kaže da je država priuštila Srbima sa Kosova da on radi u kancelariji. Nakon toga usledio je otkaz i priznanje Đurića da ga je on zaposlio.

“Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlja. Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi. U periodu od dva meseca, više puta je bez moje saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe", navodi se u saopštenju koje potpisuje Marko Đurić.

Sada ni Vacić ne krije od koga je dobio posao, ali i objašnjava gde je greška nastala. Vacićeva reakcija je očekivana - ljut je na direktora Kancelarije sa kojim, kako tvrdi, ima bratski odnos.

"Mene je zaposlio Marko Đurić, njegov potpis je na rešenju. On me je zaposlio, on je i prekinuo taj radni odnos, otpustio", rekao je Vacić za B92.

Na sam otkaz, Vacićeva prva reakcija je očekivana. Ljut je na direktora Kancelarije za KiM sa kojim, kako tvrdi, ima bratski odnos.

"Ne može ni neko ko nije toliko blizak da načini tako bolan čin, tako da smo bili distancirani ne bi to ni bilo tako kako jeste. Njemu je očigledno zasmetao taj publicitet koji nosi moje ime i hajka koju jedan deo medija vrši protiv mog delovanja u okviru Kancelarije", dodao je Vacić.

Ne odustaje ni od tvrdnje da će njegovi stavovi biti u skladu sa stavovima Vlade Srbije. Ipak, od nekih stranaka stižu ocene da smena Vacića ipak nije dovoljna.

Vacić je ranije gostujući na TV Prva rekao da je najverovatnije dobio otkaz zbog gostovanja na televiziji N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: