Vacić: Stvarno sam otpušten, Đurić me izdao

Sada već bivši savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Miša Vacić potvrdio je da je dobio otkaz i optužio je Marka Đurića da ga je "izdao".

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

14:19

Vacić: Stvarno sam otpušten, Đurić me izdao
Foto: TV Prva

Nekadašnji lider ultradesničarske organizacije 1389 rekao je u emisiji "150 minuta" na TV Prva da je najverovatnije dobio otkaz zbog gostovanja na televiziji N1.

"Stvarno sam dobio otkaz. Samo me je sačekalo rešenje o raskidu ugovora na stolu. Nisam dobio obrazloženje, samo poziv da dođem u kancelariju", rekao je Vacić.

Vacić je za otkaz okrivio šefa Kancelarije Marka Đurića, za koga je rekao da je nekada sa njim imao "odličan odnos, možda čak i bratski".

"Svoje radne zadatke sam obavljao na najbolji mogući način. Draže mi je da dobijem ovo rešenje, nego da trpim tiraniju i zulum, naročito ne nekog činovnika. Ne želim da se pravi sapunica o našeg odnosa. Od ljudi očekujem samo da drže reč", rekao je Vacić.

Vacić, koji je osuđen na uslovnu kaznu zbog diskriminacije, kaže da je sa Đurićem trebalo da deli humanitarne paketiće za Božić, kao i da je očekivao od njega zaštitu nakon "medijskog linča".

Kako je rekao, ta "hajka" je dovela do velikih problema, a Đurić je obećao da će se zajedno pojaviti u javnosti. Vacić smatra da je Đurić sve to mogao da reši, ali je umesto toga pod pritiskom medija "izneo konstataciju da je sve to izmišljotina".

"Trebalo je da kaže 'da, Miša Vacić radi, to je to, sledeće pitanje'. Mi smo imali odličan odnos, meni ovo sve deluje kao da šiptarski lobi pred novu rundu pregovora igra na srpsku neslogu. Ništa nije slučajno, a nezdravo je da pričamo preko saopštenja i emisija, umesto lično. Nisam ja taj koji je rekao jedno pa drugo, on se uplašio da kaže da ja radim kod njega", rekao je Vacić.

Vacić je rekao i da on radi u interesu države Srbije i da je radio na najbolji način za Kancelariju.

"Nemam problem sa Vladom Srbije, imam veliko poverenje u nju, ne mislim da ona ima veze sa ovim, već je ovo ishitreni čin jednog činovnika, koji se nije najbolje snašao. Sigurno neću u opoziciju zbog ovog sramnog čina, ali ću prema ljudima koji su mi zaboli nož u leđa redefinisati odnos", rekao je Vacić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: