"Ako budemo sedeli i ćutali, svakim danom biće sve gore"

Predsednik CIRSD Vuk Jeremić kaže u Trsteniku da vlast građanima poručuje da se strpe i čekaju bolje sutra i da se plaši da na ovakav način to nikad neće stići.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2017.

20:32

Bivši šef srpske diplomatije, koji je najavio kandidaturu za predsednika Srbije, rekao je da Srbija može mnogo bolje.

"Ako budemo sedeli i ćutali, biće nam svakim danom sve gore. Oni su ti koji to ne umeju da postignu i zato treba da odu“, izjavio je Jeremić.

Razgovarajući sa građanima o konkretnim rešenjima za ključne probleme i izazove Srbije i slušajući njihove sugestije i predloge pre nego što izađe sa predsedničkim programom, Jeremić je naglasio da će zahtevati da u Srbiji postoje jasni, fer i jednaki uslovi za poslovanje svih, bez obzira na poreklo ili stepen bliskosti sa vlašću.

"Kao predsednik Srbije radiću na stvaranju kvalitetnih i dobro plaćenih radnih mesta, na obnovi industrije i dolasku investitora sa visokom poslovnom etikom koji donose sopstveni kapital i moderne tehnologije. Zalagaću se za veće ciljane investicije u proizvodnju i infrastrukturu, za podsticanje lične potrošnje i za otvaranje novih tržišta za našu privredu u svetu“, izjavio je Jeremić u sali Skupštine opštine Trstenik.
On je naglasio da jedan od najznačajnijih državnih prioriteta mora biti transformacija i preporod poljoprivrede i ukazao da je prirodno da jedna od okosnica srpske poljoprivrede treba da bude povrtarstvo i voćarstvo.

“Kao prvo založiću se za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima“, poručio je Jeremić.

On je dodao i da će insistirati na izgradnji infrastrukture koja je u nacionalnom interesu, pre svega Moravskog koridora, auto-puta Pojate-Preljina.
“Ne razumem zašto se umesto toga forsiraju projekti poput auto-puta prema Albaniji! Čija je to ideja? Možda Tonija Blera i drugih savetnika ove Vlade“, rekao je Jeremić.

Pre skupa, Jeremić je, zajedno sa suprugom Natašom, posetio domaćinstvo Zorana Karića u trsteničkom selu Odžaci, gde je sa domaćinom, njegovim komšijama i poljoprivrednicima iz drugih sela u ovom kraju razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: