SNS: Huligani upali i prekinuli tribinu, fašistički ispadi

Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.01.2017.

22:07

SNS: Huligani upali i prekinuli tribinu, fašistički ispadi

Osim toga, naprednjaci od nadležnih traže da reaguju i zaštite slobodu govora i mišljenja u Srbiji.

"SNS šokirana je fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti ‘Inicijative mladih’. Naime, grupa huligana prekinula je večeras tribinu SNS koja se održavala u Beški i brutalno uznemiravala učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike" navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi toj grupi huligana nije bilo dovoljno što su na najbrutalniji način pokušali da spreče slobodu govora, što su se nasilnički isprečili ispred govornice, "razvili svoje propagandne transparente, histerično duvali u pištaljke, već su i izbeglicama iz Krajine psovali srpsku majku i vikali im da su zločinci".

SNS je pozvala nadležne državne organe "da privedu pravdi pomenute fašiste, i obezbede red i mir, i pozvala sve nadležne institucije da reaguju, i stanu u zaštitu slobode govora i mišljenja u Srbiji".

Na tribini u Beški došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, javlja N1.

Tribina koju je organizovala Srpska napredna stranka je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori, i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

N1 prenosi navode aktivisti Inicijative da su ih ispred prostorija gde je održavan skup, "krupni mladići" tukli i šutirali, kao i da su im oštetili automobil.

Iz Inicijative su negirali da su bilo kome psovali majku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: