N1: Incident na tribini SNS, pretučeni aktivisti VIDEO

Na tribini u Beški došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, javlja N1.

Izvor: Beta

Utorak, 17.01.2017.

21:59

Default images
Foto: Freeimages

Tribina koju je organizovala Srpska napredna stranka je prekinuta kada je Šljivančanin počeo da govori i kada su aktivisti Inicijative izašli ispred stola i razvili transparent na kojem je pisalo: "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini su pocepali plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje. Iz sale je tada izbačena i ekipa televizije N1.

N1 prenosi navode aktivista Inicijative da su ih ispred prostorija gde je održavan skup, "krupni mladići" tukli i šutirali, kao i da su im oštetili automobil.

Anita Mitić iz Inicijative mladih za N1 je rekla da je svih devetoro aktivista koji su došli u Bešku povređeno, od kojih je dvoje završilo u Hitnoj pomoći.

Na mesto sukoba izašla je i policija koja je izvršila uviđaj i uzela izjave od aktivista Inicijative.

Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike.

"SNS šokirana je fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti ‘Inicijative mladih’. Naime, grupa huligana prekinula je večeras tribinu SNS koja se održavala u Beški i brutalno uznemiravala učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike" ,navedeno je u saopštenju. Veselin Šljivančanin je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine.

Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike.

"SNS šokirana je fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti ‘Inicijative mladih’. Naime, grupa huligana prekinula je večeras tribinu SNS koja se održavala u Beški i brutalno uznemiravala učesnike tribine, građane koji su mirno i dostojanstveno slušali govornike", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: