Voz ka Beogradu, duge cevi ka Prištini FOTO

Voz koji je jutros krenuo ka Kosovskoj Mitrovici vraća se za Beograd, pošto je zaustavljen na stanici u Raškoj.

Izvor: B92, Beta

Subota, 14.01.2017.

20:03

Voz ka Beogradu, duge cevi ka Prištini FOTO
Foto: Tanjug

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU sa dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, koje su raspoređene na železničkoj stanici u Donjem Jarinju počele su povlačenje.

U kolonama od po desetak vozila, te jedinice krenule su prema Leposaviću i dalje ka Prištini, javlja Tanjugov izveštac sa lica mesta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po njegovom nalogu voz koji je pošao za Kosovsku mitrovicu iz Beograda zaustavljen u Raški da bi se sačuvali životi ljudi i sprečili sukobi širih razmera.

Premijer je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera.

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

Specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije proveravale su četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Lokalni Srbi, koji su danas popodne bili na stanici kako bi sačekali promotivni voz na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica, u međuvremenu su se razišli.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
Pročitajte još:

"Ratne igre Prištine - napad na voz, sukobi širih razmera"

Voz stoji u Raškoj, kosovski specijalci na severu KiM FOTO

Tači naredio zaustavljanje voza "po svaku cenu"

EU se oglasila povodom zahteva Prištine da se zaustavi voz

"Kosovska policija spremna da zaustavi srpske zvaničnike"

Zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: