KiM: Pruga potpuno proverena zbog snimka eksploziva VIDEO

Specijalne jedinice kosovske policije proveravale su prugu na severu Kosova.

Izvor: B92

Subota, 14.01.2017.

15:25

KiM: Pruga potpuno proverena zbog snimka eksploziva VIDEO
Screenshot/Tanjug

Oni to obavili posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako nepoznate osobe postavljaju mine uz šine i pretnju da je eksploziv namenjen vozu koji je iz Beograda krenuo ka Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je dopisnik B92.

Specijalci su u kontrolu oko 40 kilometara pruge krenuli pošto im je iz Prištine prosleđen snimak na kojem se vidi kako neidentifikovane, maskirane osobe postavljaju eksploziv uz šine. Nedugo zatim, snimak je objavio i prištinski portal Indeksonlajn.

"Naše jedinice su izvršile potpuni pregled i mogu da kažem da tu nema nikakvih problema i da ništa nisu pronašle", izjavio je Kossev.info zamenik komandira KP za region Sever Besim Hoti.

Hoti je takođe potvrdio da su jedinice KP spremne da pruže asistenciju jedinicama granične policije Kosova, a čija je nadležnost da izvrši kontrolu unutrašnjosti voza i putnika, kada voz bude ušao na sever Kosova. Hoti je naglasio da to da li će voz ući na Kosovo nije nadležnost jedinica Kosovske policije na severu, već granične policije.

On je upitan šta asistencija podrazumeva ukoliko je granična policija zatraži, odnosno da li to podrazumeva da asistencija može da znači pružanje asistencije ukoliko granična policija zabrani da voz uđe.

"Naše jedinice su spremne da asistiraju graničnoj policiji u bilo kom slučaju u kojem oni zatraže", rekao je Hoti.

Na Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije koji će kontrolisati voz koji je prvi put nakon 18 godina krenuo iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila. Voz od 16:30 stoji u Raškoj.

Na železničkoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice u toku su pripreme za dolazak voza iz Beograda.

U kosovskoj policiji potvrđeno je da su specijalne jedinice policije za deminiranje tokom dana kontrolisale prugu na severu Kosova nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nepoznate osobe postavljaju eksploziv uz šine na nepoznatoj lokaciji i pretnja da je eksploziv namenjen vozu Beograd-Kosovska Mitrovica.

Na osnovu snimka koji je prvobitno postavljen na stranici "Jedna nacija" (Nje kombi), nije moguće proceniti gde je postavljen eksploziv.

Pruga od Kosovske Mitrovice do administrativne granice duga je oko 40 kilometara.

Voz iz Beograda krenuo je ranije danas ka Kosovskoj Mitrovici po prvi put posle 18 godina. Ispratio ga je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić koji je naveo da voz nije provokacija za Prištinu.

Novi ruski dizel motorni voz je ukrašena motivima kulturnog i duhovnog nasleđa Srbije sa Kosova i Metohije.

U vozu je bio i nekadašnji portparol i lider ekstremno desničarskog SNP 1389 Miša Vacić koji je delio vizit kartne koje potvrđuju da obavlja novu funkciju kao savetnik direktora Kancelarije za KiM.

Pročitajte još:

Tači pozvao Prištinu da hitno zaustavi voz iz Beograda

EU se oglasila povodom zahteva Prištine da se zaustavi voz

"Kosovska policija spremna da zaustavi srpske zvaničnike"

Vučić zakazao hitnu sednicu Biroa za bezbednost

Zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: