Ljajić: Slučaj Haradinaj - ne treba da budemo optimisti

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije preterani optimista kada je u pitanju izručenje nekadašnjeg lidera OVK Ramuša Haradinaja Srbiji.

Izvor: Beta

Subota, 14.01.2017.

09:30

Ljajić: Slučaj Haradinaj - ne treba da budemo optimisti

"Plašim se, imajući u vidu iskustvo i praksu, da ne treba da budemo optimistični", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije govoreći o tome šta očekuje da će odlučiti francusko pravosuđe.

On je rekao i da Srbija u slučaju Haradinaja želi sudski epilog, a ne politizaciju, ali da smatra da se poslednjih dana pokazuje da je argument politike jači od argumenta prava.

"Postoje svedoci, ljudi su ubijeni, želimo sudski epilog, a ne politizaciju. Čuli smo i argumente iz Prištine i argumente odbrane Haradinaja. Nema priče o žrtvama, zločinima, porodicama, samo čisto politički argumenti", rekao je Ljajić.

Haradinaj je pre dva dana pušten na uslovnu slobodu i ne sme da napušta Francusku sve dok pravosudni organi te zemlje ne donesu odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje. ;

Haradinaj je uhapšen 4. januara po nalogu Srbije iz 2005. zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima. Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine.

Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbiija sada tvrdi da ima nove dokaze za njegovu umešanost u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: