Albanci palili srpsku zastavu u Ženevi VIDEO

Albanci sa Kosova i Preševa zapalili su u Ženevi srpsku zastavu zbog hapšenja bivšeg komandanta OVK i nekadašnjeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 13.01.2017.

10:27

Albanci palili srpsku zastavu u Ženevi VIDEO
screenshot

Agencija "Preševa Jone" prenosi da su u Ženevi srpsku zastavu spalili albanski imigranti sa Kosova i Preševa.

Na snimku se vidi kako dva lica pale srpsku zastavu, koju su sami nacrtali i na kojoj ćirilicom stoji ispisano "Srbija".

Nakon prvih poteškoća da je zapale dolivaju zapaljivu tečnost kako bi brže izgorela.

Snimak je verovatno nastao nedugo nakon hapšenja, s obzirom na to da je objavljen 6. januara.

Francuski sud u francuskom gradiću Kolmar je Haradinaja u četvrtak pustio uz kauciju, oduzevši mu pasoš i naloživši mu da se dva puta nedeljno javlja nadležnoj policijskoj upravi, da na slobodi čeka odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

Albanci su proteklih dana u više gradova, od Njujorka do Beča,demonstrirali protiv hapšenja Haradinaja, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić, na osnovu dobijenih upozorenja, ukazao je da bi moglo doći do napada na diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a juče je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: