Tramp pobesneo: Lov na veštice! Nemam ništa sa Rusijom!

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp odbacio je navode o tome da Rusi imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o njemu, kao "politički lov na veštice".

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2017.

14:05

Tramp pobesneo: Lov na veštice! Nemam ništa sa Rusijom!
Getty Images

“Lažne vesti! Ovo je totalni politički lov na veštice! Rusija je rekla da je taj neverifikovani izveštaj plaćen od mojih političkih protivnika i da je potpuna i totalna izmišljotina, potpuni nonsens! Rusija nikada nije pokušala da pokaže moć na meni. Ja nemam ništa sa Rusijom – ni dilove, ni pozajmice, ništa!“, naveo je Tramp.

On je tako reagovao na izveštaj CNN da u poverljivim dokumentima koji su predati njemu i Baraku Obami piše da Rusi tvrde da imaju kompromitujuće lične i finansijske podatke o Trampu.

“Lagano sam pobedio na izborima, veliki pokret je verifikovan, a protivnici pokušavaju da omalovaže našu pobedu ovim lažnim vestima. Jadna država! Obaveštajne agencije nikada ne bi smele da dozvole da ovakve lažne vesti cure u javnost. Ovo je poslednji pucanj u mene. Da li mi živimo u nacističkoj Nemačkoj?“, upitao je Tramp.

Ti navodi su bili predstavljeni uz izveštaj o ruskom hakovanju tokom predsedničkih izbora 2016. godine. Takođe, nekoliko američkih medija objavilo je dokument od 35 stranica, a ta priča cirkuliše u Vašingtonu već mesecima.

Dokumenti opisuje "seksi" video-snimak sa prostitutkama tokom Trampove posete jednom hotelu u Moskvi 2013. godine. Takođe navode da su ruski zvaničnici predlagali unosne poslove kako bi mogli da utiču na Trampa, prenosi AFP.

“Obaveštajne agencije nikada ne bi smele da dozvole da ovakve lažne vesti cure u javnost. Ovo je poslednji pucanj u mene. Da li mi živimo u nacističkoj Nemačkoj?“, upitao je Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: