Mališani u Tiršovoj dobili novogodišnje paketiće

Bolesni mališani koji će novogodišnje praznike umesto u svojim domovimna dočekati u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj dobili su paketiće.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.12.2016.

18:36

Mališani u Tiršovoj dobili novogodišnje paketiće
Thinkstock

Slatke poklone uručili su im predstavnici komapanije "Dunav osiguranje" sa menadžmentom bolnice.

Posle brojnih braunila i bockanja po ručicama i nožicama, mnogi su se po prvi put nasmejali kada su na vratima videli lekare i ljude iz Dunav osiguranja sa poklonioma u rukama.

Devetogodišnji Pavle Kovačević već nekoliko dana je sa majkom u bolnici i ovo mu nije prvi put. Znog prirode bolesti čest je gost u Tiršovoj. Nestrpljivo je čekao da mu se otvori kesa sa slatkišima, a onda u deliću sekunde pronašao šta sme, a šta ne sme da jede.

Čokolade, koje ne sme da jede, kaže da će podeliti sa drugarima na odeljenju.

Plačljiva je na pocetku bila i trogodišnja Jana, ali se brzo umirila kada je u njene male rucice stigla kesa sa slatkišima.

Direktor glavne filijale Dunav osiguranja Beograd Nemanja Petrović rekao je da je doniranje slatkih poklon paketića Univerzitetskoj decjoj bolnici u Tiršovoj kruna akcije koju komapanija Dunav osiguranje sprovodi širom Srbije.

"Naime, 23.300 paketiće je podeljeno u zdravstvenim ustanovama našim najmlađim sugrađanima širom Srbije, a skoro 800 u Beogradu", rekao je Petrović i dodao da je kompanija Dunav osiguranje osetila potrebu da bolesnim mališanima na taj način uveliča predstojeće novogodsišnje i božićne praznike.

Zamenik direktora Tiršove Siniša Dučić zahvalio se donatorima i rekao da paketići mnogo znači malim pacijentima koji za praznike ostaju u bolnici.

"Oni na žalost novogodišnje praznike provode u bolnici i ovo će im na neki način ulepšati boravak", rekao je Ducić i pozvao i druge uspešne kompanije da slede primer Dunav osiguranja..

Kompanija Dunav osiguranje slatke paketiće podelila je deci u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Užicu, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Zrenjaninu, Somboru, Leskovcu, Pančevu, Pirotu, Kruševcu, Požarevcu, Smederevu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Ccačku, Kraljevu, Ssapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Beogradu.

Reč je o mališanima u domovima za nezbrinutu decu, prihvatilištima, domovima za mentalno obolelu decu, brojnim humanitarnim udruženjima, bolnicama, socijalnim ustanovama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: