Zaštitnik građana: Bićemo još efikasniji

Zaštinik građana je čestitao građanima Srbije Novu godinu i najavio da će u 2017. on i njegov tim biti još efikasniji.

Izvor: B92

Subota, 31.12.2016.

13:55

Zaštitnik građana: Bićemo još efikasniji

“U 2017. godini želim nam više ostvarenih prava i osmeha – u celom svetu, Evropi i na Balkanu, ali najviše ovde, gde je naše, najteže i najlepše – u Srbiji. To je novogodišnja čestitka zaštitnika građana Saše Jankovića, u ime institucije Zaštitnika građana”, navodi se na sajtu.

Takođe, dodaje se da će Zaštitnik građana sa svojih četvoro zamenika i stručnom službom nada se da će oni i druge institucije u 2017. godini biti još efikasnije, da će odnos građana i organa vlasti odisati većim poverenjem i poštovanjem i da će broj razloga za pritužbe početi da opada.

“Tokom 2016. godine građani su Zaštitniku podneli 6274 kolektivne i pojedinačne pritužbe. Utvrđeno je 1053 propusta u nadležnosti Zaštitnika građana, a organi vlasti otklonili su 936. Neki od njih ticali su se svih građana, neki grupa građana, a neki pojedinaca. Na žalost, neke od najznačajnijih nezakonitosti i nepravilnosti ostale su za naredni period. U 2016. godini Zaštitnik je podneo devet zakonskih inicijativa, od čega su dve prihvaćene. Još 12.704 građanina obratilo se Zaštitniku radi savetodavne pomoći radi ostvarenja svojih prava, koju je svako dobio”, navodi se na sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: