"Razmišljala sam da se učlanim u SNS, ali me plaši..."

Sve više sebe vidim kao političara, mada neke stvari u politici ne razumem, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.12.2016.

13:24

Tanjug

Ona je navela i da je razmišljala da postane član SNS, ali da je plaši to što stranke menjaju svoje postulate.

Kao glavni cilj za narednu godinu u svom resoru, Brnabić navodi uvođenje elektronskog sistema koji povezuje šest najvećih institucija, kako bi zaživeo Zakon o opštem upravnm postupku - da ljudi više ne idu od šaltera do šaltera, postavljanje temelja za dodatne elektronske servise i završetak posla u vezi sa matičnim knjigama, što, kako kaže, nije urađeno sedam godina.

U intervjuu objavljenom u prazničnom izdanju lista "Kurir", Brnabić je rekla da je premijer Aleksandar Vučić nije pitao da bude član SNS čiji je lider, ali poručuje da čvrsto stoji uz Vučića.

Brnabić je navela i da je imala predrasude prema Vučiću, ali da joj je on dao "tolika leđa".

"Da, imam utisak da imam premijerova leđa", kaže ministarka i navodi da ne razume zašto je toliki otpor prema premijeru Vučiću, te da je potrebno malo više objektivnosti da se za neke stvari koje su dobre kaže da su dobre.

Ne može, kaže, da se spori da je uvedena fiskalna konsolidacija, da je propadanje Srbije zasutavljeno, da su evropske integracije brže nego ikad...

"Ako bih volela da se nešto promeni u 2017, volela bih da razgovaramo o tim stvarima i podržimo ih, a loše da kritikujemo. U ovom trenutku čini mi se da LDP to pokušava", kaže Brnabić ali i dodaje da je LDP i dalje opozicija.

Kaže i da je premijer štiti, te da joj je od početka bilo neverovatno da za ministra postavi nekoga ko je otvoreno gej.

"Bez prave i konkretne podrške teško da bih mogla da budem operativna na čelu resora za lokalnu samoupravu. Znate, ja radim sa 145 opština", navodi ministarka dodaje da nije htela da bude tajna to što je gej, niti je Vučić od nje tražio da to bude tajna.

Navodeći da je u Vladi Srbije veći procenat žena nego što je to u EU, te da ozbiljna ministarstva vode žene, Brnabić je rekla da vlada premijera Vučića radi mnogo na više polja ali da to nije dovoljno priznato od takozvane građanske elite.

Upitana o predsedničkim i eventualno vanrednim parlamentranim izborima u 2017. godini, Brnabić je rekla da o izborima ne razmišlja, te da to nije odluka na koju ona može da utiče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: