Jovanović: Janković i Jeremić nemaju podršku LDP

Saša Janković i Vuk Jeremić kao kandidati za predsednika Srbije nemaju podršku Liberalno-demokratske partije, izjavio je lider te stranke Čedomir Jovanović.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.12.2016.

00:19

Jovanović: Janković i Jeremić nemaju podršku LDP
Foto: Tanjug, arhiva

Jovanović u intervjuu "Politici" ističe da LDP ne može da podrži Jankovića kao predsedničkog kandidata, zato što je "za našu podršku potrebno da ima jasnu politiku, koja mora da biti u prvom planu, a nje nema, osim ukoliko se politika ne svodi na kritiku Vučića".

Otvoreno govoreći, rekao je lider LDP-a, Saši Jankoviću potrebno je mnogo više od želje da bude predsednik Srbije.

"Potreban nam je predsednik širi od stranačkog konteksta, koji će imati autoritet da stane pred pred svaku vlast i zaštiti građane, a ja to nisam video u onome što je politički bekgraund Saše Jankovića. Tu najmanje mislim na činjenicu da je do 2000. sedeo u Julovom ministarstvu i da mu to nije bio problem", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, najava Jeremićeve kandidature torpeduje bilo kakvu mogućnost ozbiljnog dogovora oko zajedničkog kandidata građanski snaga u zemlji.

"Nikad u politici nismo bili foliranti. Onog trenutka kada se kao kandidat pojavio Vuk Jeremić, a on nije došao sam, već su se poklopili njegovi interesi i interesi dela opozicije, bilo je jasno da on ne može da bude kandidat LDP-a", rekao je Jovanović.

On je najavio da će LDP krajem januara odlučiti kako će nastupiti na predsedničkim izborima, i ukoliko istovremeni budu i parlamentarni, o politici i savezu koji će praviti na tim izborima.

Prema njegovim rečima, parlamentarni izbori potpuno menjaju karakter predsedničkih. "Zajednički kandidat na predsedničkim izborima obavezuje zajednički nastup na parlamentarnim, i koga LDP da podrži", naveo je Jovanović.

Predsednik LDP je kazao da je spreman da razgovara sa Aleksandrom Vučićem, a da je drugo pitanje da li mogu oko nečeg da se dogovore i da za njega nije realno da Vučić i on budu u istoj vladi, jer su im politički karakter i sudbina takvi da je jedan na vlasti, a drugi u opoziciji.

"Kako stvari stoje, Vučić će još dugo biti na vlasti, a ja pokušavam da vratim u život opoziciju", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: