Podržana privatizacija lista Dnevnik

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2003.

23:37

Default images
Poslanici Skupštine Vojvodine podržali su u utorak velikom većinom glasova okvirni ugovor o strateškom partnerstvu nemačke medijske kompanije VAC i dnevnog lista Dnevnik, čiji je osnivač pokrajinski parlament. Poslanici su, takođe, podržali predlog ugovora između VAC-a i Dnevnika o osnivanju novog zajedničkog preduzeća Dnevnik Vojvodina Pres, kojim će s 55 odsto kapitala upravljati nemačka kompanija iz Esena dok će Dnevnik imati preostalih 45 odsto kapitala. Prema okvirnom ugovoru koji su na današnjoj sednici, posle dvosatne rasprave, poslanici prihvatili, VAC se obavezuje da uloži 2,7 miliona evra za pokrivanje dugova, kao naknadu za zajedničko ulaganje prava na naslov, izdavanje i štampanje dnevnog lista Dnevnik.

Pre početka današnjeg zasedanja, sindikalna organizacija Holdinga Dnevnik i sindikat Nezavisnost ove medijske kuće dostavili su poslanicima otvoreno pismo sa zahetevom da ne podrže strateško partnerstvo s VAC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: