Dogovor o ispunjenju dela zahteva radnika "Radoja Dakića"

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2003.

23:10

Default images
Predstavnici crnogorske vlade i Štrajkačkog odbora podgoričkog preduzeća "Radoje Dakić" dogovorili su se u utorak uveče o ispunjenju dela radničkih zahteva, a štrajkači su Vladi dali rok do 2. oktobra da realizuje dogovor, najavivši u suprotnom radničke proteste. Nakon višečasovnih pregovora sa ministrima ekonomije Darkom Uskokovićem i rada Slavoljubom Stijepovićem, predsednik Štrajkačkog odbora Dragan Mugoša rekao je agenciji Beta da je dogovoreno podizanje kredita od 650.000 evra kako bi se obezbedila sredstva za isplatu zarada u 2002. i za osam meseci 2003. godine. On je kazao i da su radnici vladi dali rok do 2. oktobra za ispunjenje tog dogovora i da će, ako do toga ne dođe, u petak organizovati proteste "na ulicama Podgorice". Mugoša je rekao i da su predstavnici vlade na večerašnjem sastanku obećali da će do 1. novembra ispuniti i preostale zahteve radnika o povezivanju radnog staža i uplati doprinosa. Radnici fabrike "Radoje Dakić" štrajkuju već sedam meseci, a protest koji su prvobitno najavili za sutra ranije je zabranila podgorička policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: