Šef NATO-a: Žalim za nevinim žrtvama bombardovanja SRJ

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je, posle sastanka s premijerom Aleksandrom Vučićem, da je Srbija izvoznik stabilnosti u regionu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.11.2016.

12:24

Šef NATO-a: Žalim za nevinim žrtvama bombardovanja SRJ
Foto: Tanjug

Stoltenberg je rekao da NATO poštuje vojnu neutralnost naše zemlje i izrazio žaljenje zbog nevinih žrtava kampanje NATO-a svojevremenog bombardovanja SRJ.

Generalni sekretar Alijanse je zajedničku pres-konferenciju s Vučićem u Briselu počeo pozdravom "Dobar dan" na srpskom jeziku i istakao da je Srbija u srcu Balkana, što je u srcu Evrope, te da znatno doprinosi na različite načine regionalnoj stabilnosti.

On je kazao da je imao odličan sastanak s premijerom Vučićem.

Poručio je da NATO poštuje suverenu odluku naše zemlje o vojnoj neutralnosti.

Takođe je podsetio da je svrha i cilj vazdušnih akcija NATO-a 1999. godine bila zaštita civila, u čemu se, kaže, uspelo.

"Gubitak života nevinih ljudi je bila tragedija i zbog toga duboko žalim", rekao je šef NATO-a.

Poručivši Vučiću da je dobrodošao u sedište NATO, on je dodao je srpski premijer imao odličan sastanak sapredstavnicima Atlantskog saveta i to je prvi susret premijera s tim telom.

"Imali smo odličan sastanak sa Savetom i to pokazuje da radimo na jačanju saradnje između NATO i Srbije. Ponosan sam na prijateljstvo sa vama, zahavalan što ste ovde. Razgovarali smo o različitim pitanjima, uključujući i naše zajedničke bezbednosne izazove", rekao je Stoltenberg.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija vojno neutralna, ali da želi da nastavi saradnju s NATO-om, jer bez te saradnje nema mira i stabilnosti u regionu.O pširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: