Putin kritikovao Austriju zbog srpskog dečaka

Vladimir Putin kritikovao je odluku Višeg suda u Austriji kojom je van snage stavljena presuda protiv tražioca azila koji je silovao dečaka poreklom iz Srbije.

Izvor: B92

Petak, 04.11.2016.

09:49

Putin kritikovao Austriju zbog srpskog dečaka
Foto: Tanjug, arhiva

Radi se o odluci Više suda od 20. oktobra u vezi slučaja silovanja dečaka na jednom bečkom bazenu.

"U jednoj evropskoj državi je jedno dete silovano od strane migranta. Sud je oslobio optuženog i zato što loše govori nemački jezik i nije razumeo da je dečak imao nešto protiv silovanja", kazao je ruski predsednik Vladimir Putin prilikom nedavnog sastanka u ruskom gradu Astrahanu, prenose austrijski mediji.

On je dodao da je neshvatljivo šta odgovorni time čine.

"To je ishod ukidanja tradicionalnih vrednosti i osećaja krivice prema migrantima. Društvo koje ne brani svoju decu nema budućnost"; poručio je Putin.

Sudije Višeg suda u Austriji su 20. oktobra stavili van snage presudu izrečenu u junu protiv Iračanina koji je silovao dečaka od 10 godina.

Naime, prva instanca je osudila Iračanina na šest godina zatvora, a Viši sud je sada naložio delimično ponavljanje suđenja.

Sudije Višeg suda smatraju da je bilo propusta prilikom izricanja presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: