Slučaj "Ćuruvija": Karleuša nastavlja svedočenje

Novo ročište na suđenju optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije zakazano je za petak u Specijalnom sudu.

Izvor: Beta

Petak, 04.11.2016.

00:45

Slučaj

Bivši zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Dragan Karleuša trebalo bi da nastavi da svedoči o tom zločinu.

Karleuša, inače bivši šef policijske grupe koja je istraživala ubistvo Ćuruvije, počeo je 28. oktobra svedočenje koje će, zbog brojnih pitanja i tužilaštva i odbrane, biti nastavljeno sutra.

On je tada rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je služba Državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Karleuša je rekao da je od početka rada na slučaju Čuruvija sve - i tajno praćenje i prekid praćenja na dan ubistva, ukazivalo da je "služba involvirana", ali to nije moglo da bude dokazano.

U novembru se očekuje i svedočenje bivših pripadnika zemunskog klana, inače zaštićenih svedoka Tužilaštva za organizovani kriminal Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi, i Dejana Milenkovića Bagzija.

Njih dvojica su dobila status svedoka saradnika u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića i u slučaju raznih zločina zemunskog klana, a prethodno je bilo predviđeno da svedoče 4. novembra.

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić, koji je kao i Radonjić, uhapšen januara 2014.

Optuženi su u dosadašnjem toku suđenja negirali bilo kakvu povezanost s ubistvom Ćuruvije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: