Dogovor ministarstva i sindikata pravosuđa, nema štrajka

Ministarstvo pravde i sindikati pravosuđa postigli su dogovor o unapređivanju položaja zaposlenih u pravosuđu, saopštili su ministarstvo i sindikati.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.10.2016.

19:10

Default images

Otkazan je štrajk u sudovima, tužilaštvima i zatvorima zakazan za sutra.

Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije Slađanka Milošević izjavila je za agenciju Beta da je štrajk odložen, a da će sutra ujutru biti održani sindikalni sastanci.

"Ubedili su nas da nije moguće dobiti povećanje plata veće od pet odsto. Rekli su da je ova budžetska godina završena i da će u narednoj godini gledati da nađu prostora za usklađivanje plata", kazala je Miloševićeva i dodala da su u Ministarstvu kazali da imaju u vidu njihov materijalni položaj.

Na današnjem sastanku formirana je radna grupa za izradu nacrta zakona kojim bi trebalo da na zaseban način uredi položaj zaposlenih u pravosuđu, kao i da se regulisanje njihovog položaja izuzme iz Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, navodi se u zajedničkom sopštenju Ministarstva pravde, Sindikata pravosuđa Srbije i Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS).

Na sastanku je dogovoreno da se nastave pregovori predstavnika sindikata i ministarstva o daljem poboljšanju položaja zaposlenih u pravosuđu, navodi se u saopštenju posle sastanka.

Milošević je ranije danas najavila da će članovi tog sindikata sutra štrajkovati tražeći povećanje plate, jer su nezadovoljni ponuđenim povećanjem od pet odsto. Sindikat je nezadovoljan zbog toga što plate u pravosuđu nisu povišene u proteklih šest godina, dok su drugim budžetskim korisnicima povećavane.

Agencija Beta saznaje u Ministarstvu pravde da su se predstavnici Sindikata pravosuđa Srbije vratili na sastanak i da je dogovor naknadno postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: