"Nađen DNK tri osobe, teško do identifikacije"

Tragovi DNK najmanje tri osobe pronađeni su na oružju koje je locirano u blizini kuće porodice premijera Aleksandra Vučića, rekao je ministar policije.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 31.10.2016.

12:24

Foto: Tanjug

Ministar Nebojša Stefanović rekao je i da su uzorci DNK "nađeni jedni preko drugih" i da će biti teško izolovati jedne od drugih i identifikovati lica.

Kako je rekao, "malo je verovatno da je oružje neko slučajno odložio na tom mestu" i postoje dva ili tri scenarija šta se tačno dogodilo.

Na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslova, Stefanović je rekao da nisu svi tragovi nađeni i na oružju i na municiji i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivanje.

Stefanović je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima DNK nađenim na oružju.

Stefanović je za mogućnost da je oružje ostavljeno slučajno rekao da je to "malo verovatno, nije logično, niti verovatno".

Ministar je dodao da će policija učiniti sve što može da reši taj slučaj, ali da "ne može da kaže da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako rešiti".

Stefanović je kazao i da postoje lica za koja policija veruje da mogu da učestvuju u rasvetljavanju tog dogadja.

"Imamo dva ili tri scenarija iz koga možete da zaključite dalje pravce rada, ali nećemo dozvoliti da se ugrozi bezbednost Srbije, bilo da se radi o premijeru ili nekom drugom licu i nećemo dozvoliti ugrožavanje naše nacionalnu bezbednosti", istakao je Stefanović.

On je dodao da je ručni raketni bacač zolja proizveden u bivšoj SFRJ, u jednoj vojnoj fabrici u Srbiji, nakon čega je raketa "dospela u Doboj", a da su ručne bombe proizvedene van Srbije, u nekoj fabrici u bivšoj Jugoslaviji, ali da nemaju informacije gde su one završile nakon proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: