"Dikić za 100.000 € glumio teroristu, angažovao ga vrh CG"

Penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u noći pred izbore, angažovao je državni vrh Crne Gore, piše "Blic".

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.10.2016.

07:02

Foto: Tanjug, arhiva

List tvrdi da je Dikić za 100.000 evra glumio teroristu.

Cilj je bio da se polarizuje glasačko telo i time umereni procrnogorski glasovi iznova odu DPS-u, piše list.

Navodeći da formulacije policije i tužilaštva da je 20 srpskih državljana uhapšeno kada su krenuli po oružje, Blic piše da ta ista policija oružje za "prevrat i hapšenje" Mila Đukanovića nije pronašla. "Jednostavno je cilj bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizovati Crnu Goru na srpske opcije i Djukanovićev DPS. Formula je 'neće nama ovde Srbi da izvode terorističke kacije', koja je izazvala emocije", rekao je sagovornik "Blica".

Niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da "Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 evra".

"Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebalo da deluje kao scenario spskih opcija, prvenstveno što se za Dikića vezuju radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je i trebalo da bude garant da pojavljivanje 'terorista' nema veze sa državnim vrhiom", piše list.

"Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem", rekao je izvor "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: