MUP RS: Specijalci nisu u Srebrenici, policija obezbeđuje

MUP RS demantovao je izjave iz OIK Srebrenice da su u zgradi te opštine prisutni pripadnici tog ministarstva.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2016.

16:32

MUP RS: Specijalci nisu u Srebrenici, policija obezbeđuje
Tanjug

Takođe, saopšteno je da su pripadnici bijeljinskog CJB napustili zgradu, a da se tamo sada nalaze srebrenički policajci mešovitog nacionalnog sastava.

"Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske nisu angažovani, niti su prisutni na području opštine Srebrenica. Na području ove opštine i u zgradi opštine Srebrenica angažovani su pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina i Policijske stanice Srebrenica, mešovitog nacionalnog sastava, koji ne 'drže pod kontrolom izborni materijal, već ga obezbeđuju još od trenutka kada je stigao u Srebrenicu", navodi se u saopštenju tog resora.

Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je da su iz zgrade opštine Srebrenica dan nakon nedeljnih izbora oko 22 sata iznesene dve vreće koje su radnici Javnog komunalnog preduzeća odvezli na đubre, stoji u saopštenju.

Na đubrištu u Kazanima, kod Srebrenice, pronađena je vreća sa izbornim materijalom, a o svemu navedenom je obavešten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Uviđajem je utvrđeno da se ne radi o izbornom materijalu osetljivog sadržaja, što su potvrdili i članovi OIK-a.

Zbog ovog slučaja, Opštinska izborna komisija Srebrenica je u utorak od 21 do 23 časa održala sednicu u kancelariji predsednika OIK-a Alivuković Nermina, kojoj su prisustvovali predsednik i članovi komisije Alić Sead, Azra Hasić i Nada Milosavljević.

Za to vreme, a i nakon toga, policijski službenici su obezbeđivali glasačkog materijala koji se nalazi sali Skupštine opštine, na način kao što su obezbeđivali neposredni ulaz u skupštinsku salu, kao i ulaze u zgradu Opštine.

Policijski službenici nisu prisustvovali sedinici OIK-a, niti su ulazili u salu gde se nalazi glasački materijal.

O svemu navedenom službenu zabelešku je sačinio prisutni policijski službenik PS Srebrenica Nefail Salihović.

Iz zgrade opštine Srebrenica povučeni su pripadnici Jedinice za podršku CJB Bijeljina, a ulaz u zgradu, kao i ulaz u salu gde se čuva glasački materijal obezbeđuju policijski službenici PS Srebrenica, mešovitog nacionalnog sastava.

"Imajući u vidu sve navedeno, policijski službenici Centra javne bezbednosti Bijeljina postupaju u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima", navodi se na kraju saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: