Sud: Čolović za špijunažu osuđen na tri godine

Viši sud u Beogradu potvrdio je nagodbu između Čeda Čolovića (57) i tužilaštva i osudio ga na kaznu zatvora od tri godine na osnovu sporazuma o priznanju.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

13:11

Default images

Istom odlukom sud je Čoloviću produžio pritvor koji mu je određen u nedelju, saopšteno je iz suda.

Sudija za prethodni postupak doneo je presudu kojom je, kako je precizirano, prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela zaključenog još u nedelju 4. septembra između Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljenog Čolovića.

Tom presudom Čolović je oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela špijunaža i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Rešenjem sudije, Čoloviću je produžen je pritvor, koji po tom rešenju može trajati do njegovog upućivanja u zatvor, a najduže dok ne istekne vreme trajanja kazne izrečene u presudi, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je u nedelju nakon saslušanja saopštilo da je pokrenulo istragu protiv Čolovića i predložilo da mu se odredi pritvor.

Nakon hapšenja, koje su izveli operatici BIA, tužilaštvo je saopštilo da je reč o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koji je do 1990. godine živeo i radio u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Mediji su preneli da je Čolović uhapšen u okolini Beograda dok se spremao da pobegne u Hrvatsku, pošto mu je javljeno da je otkriven.

Rodom je iz sela Tepljuha kod Drniša, a prebivalište mu je u Beogradu. U Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: