Milan Panić donirao Višegradskoj opremu od 50.000 dolara

Odeljenje intenzivne neonatalne nege na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Srbije dobilo je opremu vrednu 50.000 dolara u akciji "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

15:35

Milan Panić donirao Višegradskoj opremu od 50.000 dolara
Foto: Fond B92

Opremu su uručili predstavnici Fondacije Milan Panić junior i Fond B92.

U ovoj donaciji nabavljena je sledeća oprema: transportni inkubator, transkutani bilirubinometar, monitor vitalnih funkicija i parcijalnog pritiska ugljen-dioksida, po dva pedijatrijska aspiratora, laringoskopa za intubaciju novorođenčadi, blendera i raspršivača za neonatuse, kao i četiri lampe za fototerapiju.
Foto: Fond B92
Zvaničnoj primopredaji donacije lično je prisustvovao gospodin Milan Panić, u pratnji članova svog tima iz Fondacije Milan Panić junior i tom prilikom poručio je: „Srećan sam što sam kroz ovu izvanrednu akciju u prilici da pomognem upravo porodilišu u Beogradu, u kojem sam i sam rođen. Poruka 'Život je lep' koja će stajati na inkubatoru odgovara mom shvatanju života. Želim njome da ohrabrim majke i bebe da sa optimizmom i nadom zakorače u novi svet. Filantropske aktivnosti izuzetno su značajan deo moje životne filozofije. Sada mi se u tome priključuje fondacija mog sina Milana i mi ćemo još snažnije nastaviti ovu plemenitu misiju.“
Foto: Fond B92
Zamenica direktora GAK Višegradska prof. dr Saša Kadija zahvalia se na podršci: „Hvala Fondaciji Milan Panić junior, kao i gospodinu Paniću lično i Fondu B92, koji su nam zajednički pomogli u nabavci opreme. S obzirom da se na našu kliniku upućuju pacijentkinje sa rizičnim trudnoćama iz cele Srbije, ne čudi podatak da je svakom petom ili šestom novorođenčetu, a to je oko 1300 novorođenčadi godišnje, potrebna dodatna nega i lečenje. Oko 500 novorođenčadi je u svojim prvim danima života ugroženo, bilo da se radi o novorođenoj deci iz patoloških trudnoća ili ekstremno nezreloj novorođenčadi. Da bi se spasio život ove dece, neophodan je stručan i edukovan kadar, ali i adekvatna oprema. Oprema koju smo dobili značajna je za kvalitetno inicijalno zbrinjavanje vitalno ugroženog novorođenčeta, kao i za dalju dijagnostiku i lečenje tokom boravka na Odeljenju intenzivne neonatalne nege. Stoga se i u ime 7000 beba, koje se svake godine rode u našem porodilištu, još jedanput srdačno zahvaljujemo na neizmernoj pomoći“.
Foto: Fond B92
Predsednik UO Fonda B92 Veran Matić izjavio je ovom prilikom: „Nadam se da će uključivanje Fondacije Milan Panić junior u akciju Bitka za porodilšta ohrabriti i druge koji mogu da nam se pridruže kako bismo u narednih godinu dana uspešno završili akciju opremanja svih porodilišta u Srbiji. Takođe, siguran sam da će intenzivnije uključivanje Milana Panića u filantropske aktivnosti podstaći još veći broj biznismena da se uključe u stvaranje mnogo boljih uslova za rađanje i razvoj dece, unapređenje obrazovanja i dalji prosperitet društva”.
Foto: Fond B92
Klinici u Višegradskoj, kao jednoj od najznačajnijih i najvećih zdravstvenih ustanova u Srbiji, do sada je, u humanitarnim akcijama Fonda B92, obezbeđeno osam inkubatora, kao i brojna druga medicinska oprema. Uključujući današnju donaciju Milana Panića, vrednost ukupne donirane opreme prelazi 200.000 evra, a broj inkubatora se povećao na devet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: