Blumberg: Vučić predložio ministre i obećao "zlatno doba"

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić predstavio je svoj novi kabinet obećavši "zlatno doba“ za tu balkansku državu, piše "Blumberg“.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

00:44

Blumberg: Vučić predložio ministre i obećao
Foto: Tanjug

Vučić je najavio "zlatno doba" za Srbiju dok pokušava da pripremi zemlju za ulazak u Evropsku uniju do 2020. godine, dodaje se u tekstu.

Nakon što je njegova Srpska napredna stranka osvojila većinu na parlamentarnim izborima u aprilu, Vučić je najavio da će u novom kabinetu biti mesta i za koalicionog partnera, Socijalističku partiju Srbije, koja je učestvovala i u prethodnoj vladi premijera Vučića.

Lider SPS-a Ivica Dačić ostaće na mestu ministra spoljnih poslova, a Dušan Vujović na poziciji ministra finansija, izjavio je Vučić, ističe "Blumberg“.

Objavljivanjem imena ministara prekinuta je višemesečna neizvesnost oko nove vlade, dok Vučić razmatra sprovođenje mera MMF-a. On je obećao da će rešiti pitanje državnih kompanija i da će smanjiti obim državne administracije.

"Mi želimo da krenemo u nove velike uspehe sa novom energijom“, rekao je Vučić, obećavši da će reformisati ekonomiju Srbije.

"Naredne četiri godine biće zlatno doba za Srbiju i njene građane“, rekao je Vučić, naglašava se u tekstu.

Vučić je obećao i da će iskoristiti novi četvorogodišnji mandat da zemlju pripremi za ulazak u EU, da održi bliske veze s Rusijom, smanji javni dug i podstakne rast.

Mandatar Aleksandar Vučić danas će poslanicima Skupštine Srbije predložiti novi kabinet.

Poslanici će održati sednicu na čijem dnevnom redu je izbor nove Vlade Srbije, koja će kao i prethodna imati 16 resora.

Polovinu resora preuzeće novi ministri, dok u ostalih osam ministarstava neće biti personalnih promena.

Vučić bi trebalo na početku sednice da iznese poslanicima program i ciljeve vlade što bi, kako je najavio, moglo da traje i nekoliko sati.

Predloženo je da buduća vlada ima četiri potpredsednika koji će obavljati i ministarske dužnosti i tri ministra bez portfelja.

Vučić je rekao da je prethodna vlada bila vlada stabilnosti koja je zaustavila dalje propadanje Srbije, dok će nova biti vlada prosperiteta i napretka.

Da bi vlada bila izabrana potrebno je da za nju glasa najmanje 126 poslanika. Mandat vlade počinje polaganjem zakletve.

Sednica skupštine zakazana je za 14 h.

Pročitajte još:

- 8 novih, bez fotelja Selaković, Tasovac, Udovički, Verbić

- Ko su novi ministri u Vladi Srbije?

- Svi pišu o novoj vladi: Srpska gej ministarka svetska vest

- Šarčević: Na mesto ministra ne dolazim zarad novca i slave

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: