Simon Simonović osumnjičen za nasilničko ponašanje

Prema nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu član inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Simon Simonović saslušan je u policijskoj stanici u centru Beograda.

Izvor: Beta

Utorak, 19.07.2016.

10:18

Simon Simonović osumnjičen za nasilničko ponašanje
Foto: Tanjug

Advokat Vladimir Dragaš rekao je da njegov klijent dao iskaz u svojstvu osumnjičenog za nasilničko ponašanje na javnom skupu, navodi se na sajtu N1.

"Osumnjičen je da je naneo povredu policajcu, a te povrede su kvalifikovane kao lakše", kazao je on i dodao da se procedura nastavlja, a da tužilac treba da odluči da li će nastaviti gonjenje.

Advokat je prokomentarisao i snimak koji se pojavio na društvenim mrežama a na kome se čuje kako Simonović kaže da su "razbili nos panduru", navodeći da su te reči istrgnute iz konteksta i da je njegov klijent samo prenosio reči odbornika DSS-a Nebojše Bakareca. Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović je rekao da je jedan član Inicijative poziv dobio sinoć i da je u njemu pisalo da mora da se ujutru pojavi u stanici policije na saslušanju.

"Vrlo je interesantno da su vrlo ekspeditivni u ovom slučaju", rekao je Veselinović.

U ponedeljak je održan protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd ispred Skupštine grada, na kome su pokušali da uruče odštampane "otkaze" gradonačelniku Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću.

Predstavnici Inicijative dočekali su Sinišu Malog ispred Skupštine grada povicima "Lopovi, lopovi!", a Siniša Mali je novinarima rekao da je bio napadnut i da je jedan policajac povređen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije.

Predstavnici Inicijative su negirali da je bilo ko bio napadnut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: