Vučić: Ne idite u Tursku, nema bezbednijeg mesta od Srbije

Premijer Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić poručio je građanima Srbije da ne putuju u Tursku jer Srbija ne može da garantuje bezbednost.

Izvor: B92

Subota, 16.07.2016.

10:55

Vučić: Ne idite u Tursku, nema bezbednijeg mesta od Srbije
Tanjug

Vučić je u obraćanju medijima rekao da će Srbija sutra ujutru poslati jedan avion erbas u Istanbul kojim će građani Srbije moći da se vrate u zemlju.

"Svi koji žele da se prijave, neka to urade, šaljemo sutra avion po građane u Istanbul", rekao je Vučić.

On je apelovao na građane da ne putuju u Tursku jer, kako je naveo, situacija u toj zemlji nije sasvim jasna.

"I kad vam se bude činilo da je sasvim jasno, pitanje je kako će stvari da se odvijaju", rekao je Vučić i dodao da Srbija ne može da garantuje bezbednost, iako su u Turskoj i srpski konzul i ambasador,

"Nemojte da nasm se dešavaju stvari kao u Tunisu", rekao je Vučić.

On je pozvao građane da letuju u Srbiji, jer je najbezbednije.

"Najsigurniji ste u Srbji, nema mesta u Evorpi u kojem u ovom trenutku možete biti sigurni. ne kažem da smo najsigurniji, ali nema sigurnijih od nas. Ne mogu da teram nikoga ni na šta, ali nećemo da preuzimamo odgovonost za bilo koga ko putuje u Tursku", rekao je Vučić.

Vučić se nada da će Turska prevazići sve probleme, uspostaviti demokratski poredak mir i stabilnost jer je to od vitalnog žnačaja, ne samo za Tursku, već i za Bliski Istok i za Srbiju.

"Uvereni smo da će Turska, kao velika i izuzetno značajna zemlja, imati snage da se tako ponaša u budućnosti i da volju turskog naroda i građana provede u delo", rekao je Vučić u obraćanju medijima posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je rekao da je i jutros i noćas razgovarao sa ambasadorom Turske u Srbiji i da mu je preneo zaključke vlade koji su se, rekao je, odmah ticali poštovanja vladavine prava i uspostavljanju demokratskog poretka.

On je dodao i da je danas sa turskim ambasadorom bilo reči i o investicijama iz Turske koje su, kako je premijer rekao, veoma značajne za našu državu.

Vučić je rekao da će krajem meseca biće sastanak sa predstavnicima četiri turske kompanije koje planiraju da investiraju u Srbiju i zahvalio turskom ambasadoru na podršci koju pruža ekonomskom razvoju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: