Dalas: Iz snajpera ubijeno 5 policajaca, napadač mrtav

Pet policajaca je ubijeno, a sedam ranjeno kada je na njih otvorena vatra iz najmanje dva snajpera u Dalasu u američkoj državi Teksas. Opkoljeni napadač se ubio

Izvor: B92

Petak, 08.07.2016.

07:06

Dalas: Iz snajpera ubijeno 5 policajaca, napadač mrtav
Foto: Tanjug

U pucnjavi su povređena i dva civila, saopštili su zvaničnici.

Napadi su počeli u trenutku kada su se u centru grada održavali protesti zbog stradanja dvojice Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Minesoti u Luizijiani, saopštila je policija.

Šef policije u Dalasu Dejvid Braun rekao je da je policija uhapsila troje osumnjičenih dok je četvrti opkoljen i razmenjuje vatru sa pripadnicima policije. Mediji su preneli da je napadač izvršio samoubistvo. Zvaničnici su potvrdili da je napadač mrtav.

On je pretio da će još policajaca biti povređeno, i navodno je rekao da su bombe svuda po centru grada i da je kraj blizu.

"Osumnjičeni je rekao "našim pregovaračima da dolazi kraj i da će povrediti još nas, misleći na pripadnike organa reda, kao i da su bombe postavljene svuda u garaži i u centru" grada", kazao je Braun.

Braun je precizirao i da je među uhapšenim osumnjičenima i jedna žena.

Šef dalaske policije je naveo i da vlasti još uvek ne znaju da li su lokalizovale sve osumnjičene.

"Raša tudej" javlja da su se čule eksplozije u blizini mesta na kom se nalazi napadač sa kojim pregovara policija, i dodaje da je moguće da je reč o šok bombama, ali ta informacija nije zvanično potvrđena.

Braun je prethodno rekao da je iz dva snajpera pogođeno 11 policajaca, od kojih su trojica ubijena, međutim dalaska policija je na Tviteru objavila da je i četvrti policajac podlegao povredama. Nešto kasnije saopšteno je da je još jedan policajac ubijen. Snajperski napadi su se dogodili u četvrtak u 20.45 po lokalnom vremenu u trenutku dok je više stotina ljudi protestovalo zbog ubistava Afroamerikanaca tokom policijskih intervencija u Baton Ružu u Luizijiani i u Sent Polu u Minesoti.

Guverner Teksasa Greg Abot je saopštio da je bezbednosnim službama države Teksas naložzio "da Gradu Dalasu ponude svaku potrebnu pomoć".

"U ovakvim trenucima moramo se podsetiti i naglasiti značaj ujedinjenja nas Amerikanaca", istakao je Abot u saopštenju.

Potraga za napadačima odvija se u centru Dalasa, a čitav prizor izgleda haotično, sa helikopterima koji nadleću centar grada i policajcima sa automatskim puškama na uglovima ulica, preneo je Asošijejted pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: