Peskov Vašingtonu: Želim vam da razumete narod Krima

Šef komiteta za međunarodne odnose ruske Dume Aleksej Puškov je na Dan nezavisnosti SAD poželeo Amerikancima da razumeju odluku Krima da uđu u sastav Rusije.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 04.07.2016.

10:32

Peskov Vašingtonu: Želim vam da razumete narod Krima
Beta/AP

„Želim SAD da na Dan nezavisnosti i otcepljenja od Engleske razumeju narod Krima, koji je svoju nezavisnost izborio kroz ujedinjenje sa Rusijom“, napisao je Puškov na svom tviter profilu, a prenosi Sputnjik.

Dan nezavisnosti je najvažniji američki praznik jer su na taj dan 1776. godine predstavnici 13 država potpisali dokument kojim se proglašava nezavisnost od Kraljevine Velike Britanije.

Krim i Sevastopolj ušli su u sastav Ruske Federacije u martu 2014. godine, kada je tu odluku podržalo 96,77 odsto građana Krima i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja. Ukrajina, međutim, i dalje smatra Krim delom svoje, doduše okupirane, teritorije. Zapadne zemlje ne priznaju rezultate referenduma, zbog čega su Krimu uvele sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: