SAD će isplatiti punu nagradu za Kusaja i Udaja

Izvor: SRNA

Petak, 25.07.2003.

22:11

Default images

SAD će isplatiti najverovatnije punu nagradu u iznosu od 30 miliona dolara doušniku na osnovu čije je informacije američka vojska locirala i likvidirala sinove Sadama Huseina, Udaja i Kusaja, izjavio je u petak zvaničnik Stejt dipartmenta. "Očekujemo da će biti isplaćena puna nagrada", rekao je zvaničnik. Prema programu Stejt dipartmenta, predviđena je nagrada od 15 miliona dolara za smrt ili hapšenje svakog od sinova Sadama Huseina. SAD su takođe ponudile i nagradu u visini od 25 miliona dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja ili likvidacije svrgnutog iračkog predsjednika Sadama Huseina.Američki program "Nagrada za pravdu" predviđa da ljudi koji obezbede te vrste informacija ispunjavaju uslove za nagradu u gotovom novcu, zaštitu njihovog identiteta i relokaciju njihovih porodica. Prema podacima objavljenim na zvaničnom veb sajtu programa "Nagrada za pravdu", u proteklih devet godina SAD su isplatile više od 9,75 miliona dolara za 27 lica koja su dala kredibilne informacije kojima su "teroristi" stavljeni iza rešetaka ili su sprečena dela međunarodnog terorizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: