Šćekić: Slavlje u Bagdadu

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2003.

15:32

Default images

Dva sina Sadama Huseina Udaj i Kusaj ubijeni su u sukobu sa američkim snagama, na severu Iraka, potvrdio je u Bagdadu američki general Rikardo Sančez. "Sigurni smo da su ubijeni Udaj i Kusaj, koristili smo više izvora da ih identifikujemo", rekao je Sančez. On je naveo da je američka vojska dobila unutrašnju dojavu da se Kusaj i Udaj Husein nalaze u vili u Mosulu, koju su potom napaili američki vojnici. Producent TV "Skaj" Jakša Šćekić, koji poslednjih nedalja boravi u Bagdadu, za B92 prenosi ostale detalje tog sukoba. "Prema nekim nepotvrđenim vestima, njihova tela su već prebačena na bagdadski aerodrom. U sukobu koji je trajao skoro šest časova poginule su još dve osobe, smatra se da je jedna od njih telohranitelj jednog od sinova i Udajev sin. Amerikanci žele da budu 100 odsto sigurni, sada rade DNK- testove. Predsednik SAD Džordž Buš i premijer Velike Britanije Toni Bler već su pozdravili to ubistvo, u utorak u Mosulu", kaže Šćekić.

Jakša Šćekić takođe kaže da su Iračani slavili kada su čuli vest da su ubijena dva sina Sadama Husenia. "U utorak oko 23:00 po bagdadskom vremenu počela je neopisiva pucnjava. Nismo znali o čemu se radi, da je reč o napadu na američke vojnike. Pošto su sad ovde 'hit' satelitske TV-antene, oni su oko 22:00 saznali da su dva Sadamova sina ubijena, a mi nismo u prvi mah znali da li je to osveta ili slavlje. Slavlje je trajalo skoro sat vremena, pucalo se iz skoro svega", kaže Šćekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: