Talas nezadovoljstva se širi: "Junker je kriv, ostavka..."

Šef češke diplomatije Lubomir Zaoralek kaže da šef Evropske komisije Žan-Klod Junker nije uspeo da zadrži Veliku Britaniju u EU i da treba da podnese ostavku.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

21:38

Talas nezadovoljstva se širi:
Tanjug/AP

"U ovom trenutku, smatram da Junker nije prava osoba za tu poziciju. Na čelu Komisije treba da bude čovek od poverenja i vredan poštovanja, sposoban da kaže Britancima: 'Želimo da ostanete', a Junker to nije učinio", rekao je Zaoralek na češkoj državnoj televiziji.

On je podsetio na Junkerovu izjavu da Velika Britanija treba što pre da počne proceduru izlaska iz Unije i optužio ga da je bio neaktivan po pitanju britanskog referenduma.

Zaoralek je dodao da Junker nije jedini kojeg treba kritikovati, ocenivši da je "pođednako važan i problem evropskih elita".

Podsetimo, predsednik Evropske komisije je rekao da raspad odnosa EU-UK nije “prijateljski razvod“, ali nije i da je postojala “duboka ljubavna veza“.

Za ostavku Junkera, ali i predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca založio se i lider austrijske FPO Hajnc Kristijan Štrahe, koji je istakao da je to neophodno kako bi se pokrenule korenite reforme Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: