Pobednički govor Faraža: 23. jun je naš Dan nezavisnosti

Lider Partije za nezavisno Ujedinjeno Kraljevstvo Najdžel Faraž održao je pobednički govor, iako u tom trenutku rezultati referenduma nisu bili kompletirani.

Izvor: B92

Petak, 24.06.2016.

05:37

Pobednički govor Faraža: 23. jun je naš Dan nezavisnosti
Foto: Tanjug

"Ako su predviđanja tačna, ovo će biti pobeda stvarnih ljudi, pobeda običnih ljudi, pobeda pristojnih ljudi", navodi Faraž.

Kako kaže, borili su se protiv multinacionalista, protiv velikih banaka, protiv velike politike, protiv laži, protiv korupcije i "mislim da će danas vera u naciju pobediti".

"Sve to smo uradili bez borbe, bez ijednog metka. Nadam se da ova pobeda obara propale projekte i dovodi nas do Evrope suverenih nacija koje trguju zajedno. Neka 23. jun uđe u istoriju kao naš Dan nezavisnosti", rekao je Faraž.

Po zatvaranju birališta lider UKIP je imao nešto drugačiji stav.

O referendumu u Velikoj Britaniji čitajte - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: