Vozač slovačkog autobusa u policiji, nije povređen

Načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić rekao je da vozač autobusa koji se prevrnuo na auto-putu kod Bobovišta nije povređen.

Izvor: Beta

Utorak, 21.06.2016.

14:23

Vozač slovačkog autobusa u policiji, nije povređen
Tanjug

Takođe, naveo je i da se on nalazi u Osnovnom tužilaštvu zbog davanja izjave.

"Uzroci nesreće se još utvrđuju. Činjenica je da se nesreća dogodila na ravnom delu puta i da nije bilo ometanja autobusa od strane drugog vozila", rekao je Mitić nakon obilaska slovačkih i čeških putnika u niškom Kliničkom centru.

Konzuli Slovačke i Češke Olga Benjova i Veronika Sanjukova takođe su obišle putnike koji su lakše povređeni u nesreći, a Benjova je najavila da će većina njih u toku popodneva otići svojim kućama avionom.

"Avion s ministrom unutrašnjih poslova Slovačke sleteće u toku popodneva u Niš i svi putnici koji nisu povređeni ili su lakše povređeni otputovaće danas svojim kućama", kazala je Benjova.

Ona je rekla da će se avion, ako se ukaže potreba, sutra vratiti po preostale putnike. Veronika Sanjukova je rekla da se u autobusu nalazilo 12 čeških turista, ali je dvoje na žalost nastradalo, dok je osmoro povređeno.

Sanjukova i Benjova zahvalile su ministarstvu zdravlja Srbije, Kliničkom centru u Nišu i Opštoj bolnici u Aleksincu na odličnoj saradnji i angažovanju u zbrinjavanju povređenih putnika.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović je istakao da će u toku dana u ovu zdravstvenu ustanovu biti prebačeni putnici kojima je medicinska pomoć pružena u Aleksincu.

Prema njegovim rečima, putnici koji su zadobili lake povrede do dolaska aviona biće smešteni u jednom od niških hotela.

Radonović je kazao da je zdravstveno stanje jedne od putnica i dalje veoma teško, dok se ostali povređeni putnici nalaze u stabilnom stanju.

Putnici iz Slovačke i Češke kojima je pomoć ukazana u niškom Kliničkom centru rekli su za Betu da ne znaju kako se nesreća dogodila jer su spavali.

Kažu da ih je samo u jednom trenutku probudila lomljava stakla, a potom su se začuli jauci.

Autobus sa dva vozača i 29 slovačkih i čeških putnika prevrnuo se rano jutros oko 3.30 na auto-putu, a petoro ljudi je poginulo - tri državljana Slovačke i dve Čehinje, dok je 26 lica lakše ili teže povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: