E-75: Stradalo petoro Slovaka, Čeh u teškom stanju / VIDEO

Slovački premijer Robert Fico izrazio je duboko žaljenje i saučešće zbog pogibije petoro Slovaka u saobraćajnoj nesreći kraj Aleksinca.

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2016.

12:12

E-75: Stradalo petoro Slovaka, Čeh u teškom stanju / VIDEO
Tanjug

Autobus turističke agencije Eolus, s 29 slovačkih, čeških i mađarskih turista i dva vozača, sleteo je s auto-puta i prevrnuo se.

"Slovačku je danas, nažalost, pogodila vest o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Srbiji u kojoj je živote izgubilo petoro naših građana. Želim da izrazim duboko žaljenje nad tom nesrećom a porodicama poginulih iskreno saučešće. U vezi sam sa mojim kolegama iz srpske ambasade da možemo da pružimo pomoć gde god to bude potrebno", saopštio je premijer Fico.

Slovački autobus vraćao je u Slovačku uglavnom starije bračne parove s letovanja na Krfu i među slovačkim turistima bili su i mađarski i 12 Čeha.

Među 14 povređenih koje su nakon prevrtanja autobusa zbrinule bolnice u Nišu bila su i tri Čeha, od kojih je jedan povređen teško, saopštila je češkoj televiziji ČT ambasada Češke u Beogradu.

Noćašnji udes kod Aleksinca druga je najteža nesreća slovačkih autobusa poslednjih godina, a više žrtava odneo je udes u Hrvatskoj 2008.godine u kome je autobus sa slovačkim turistima udario u stub nadvožnjaka na auto-putu kraj Gospića, kada je poginulo 14 putnika i 19 ljudi je bilo povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: