Vučić i Kitarović – susret na mostu kod Erduta

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandrar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susreli su se na mostu na Dunavu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.06.2016.

11:28

Vučić i Kitarović – susret na mostu kod Erduta
screenshot/N1

Oni su se sastali u međugraničnoj zoni kod Erduta, na graničnom prelazu Bogojevo - Erdut, posle čega će obići obići rodnu kuću Milutina Milankovića.

Vučić i Kitarović će kasnije danas potpisati u Subotici deklaraciju o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja Srbije i Hrvatske.

Današnji susret i taj dokument ocenjuju se i u srpskoj i u hrvatskoj političkoj javnosti kao istorijski, te kao značajan korak ka smanjivanju tenzija između zvaničnog Beograda i Zagreba i iskorak u pravcu bolje saradnje i rešavanja otvorenih pitanja.

Vučić i Grabar Kitarović će obići rodnu kuću čuvenog srpskog naučnika Milutina Milankovića u Dalju, razgledaće stalnu postavku, upisati se u knjigu utisaka, te razgledati modele Milankovićevog planetarija.

Oni će svečano otkriti bistu Milankovića, i sastati se sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

U MIlankovićevoj kući sačekaće ih predstavnik Srba u Hrvatskoj, poslanik u Saboru Milorad Pupovac

Vučić i Kitarović će zatim u Donjem Tavankutu u Srbiji posetiti Dom kulture "Matija Gubec".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: