Napadnuti srpski književnik: Došli su zbog "špijuna u SPC"

Srpski književnik Petar Milatović Ostroški, kojeg su u stanu u Beču napale i vezale za stolicu nepoznate osobe, tvrdi da su oni tražili njegovu dokumentaciju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.06.2016.

10:38

Napadnuti srpski književnik: Došli su zbog
Screenshot

Kako kaže, reč je o dokumentaciji koju je koristio za pisanje knjige "Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC", prenose austrijski mediji.

"Tražili su od mene da im predam dokumentaciju na osnovu koje sam napisao i objavio na nemačkom jeziku knjigu 'Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC'", rekao je Milatović austrijskim medijima.

Uspeli su, kako je dodao, da pronađu dokumentaciju, koju je dobio od ubijenog nekadašnjeg ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela, i oko 3.200 evra u gotovini iz kućne kase i još nekoliko vrednih predmeta.

"Radilo se o dvojici grmalja, sa fantomkama na glavi, koji su na lošem nemačkom, sa južnjačkim naglaskom, naređivali šta da radim", rekao je Milatović frankfurtskim "Vestima".

On je kazao da je neko zvonio na njegova vrata i da gledajući kroz špijunku nije video nikog, pa je ipak otvorio vrata da vidi o čemu se radi.

"Tada su me, uz pretnju pištoljem dva grmalja ugurala u stan i tražila da zatvorim sve roletne. Zatim su me vezali za stolicu i tražili da im kažem gde se nalazi dokumentacija koju sam koristio za pisanje moje knjige", rekao je Milatović.

On je dodao da se nije opirao, jer je video da nema šanse da se izbori s dva naoružana napadača.

Napadači, kako je naveo, nisu primenili silu, ali su ga vezali za stolicu, za kojom je ostao prikovan i kada su otišli.

"Sve su preturili po stanu i, kada su našli ono što su hteli, pobegli su iz stana. Srećom, ne zatvorivši potpuno vrata. Nakon sat i po vremena jedan posetilac jedne komšije čuo je moje pozive za pomoć. Da su zatvorili ulazna vrata, verovatno bih ostao tako vezan danima", kazao je Milatović.

Austrijska policija je pokrenula istragu u ovom slučaju.

Milatović se ljuti na austrijske medije zato što su objavili fotografiju zgrade u kojoj stanuje, jer smatra da je to poziv da ga ubiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: