Eksplozija i požar u Kostolcu, povređeni radnici

Na gradilištu kineske kompanije CMEC u termoelektrani "Kostolac B" u Kostolcu, oko 14 sati eksplodirale su dve boce tehničkog gasa za zavarivanje.

Izvor: RTS

Četvrtak, 02.06.2016.

18:14

Eksplozija i požar u Kostolcu, povređeni radnici
Foto: Freeimages.com

Tom prilikom povređena su tri radnika iz Kine.

RTS je javio je da su dvojica radnika zadobila lakše povrede i da su zbrinuti u požarevačkoj Opštoj bolnici, dok je treći radnik zadobio teške opekotine i prebačen je u Beograd na Institut za opekotine.

Nesreća se dogodila na gradilištu kineske kompanije CMEC, na koti 35, gde su radnici zavarivali dimne cevi na postrojenju za odsumporavanje.

Posle eksplozije, došlo je do požara, koji je veoma brzo lokalizovala vatrogasna brigada Ogranka "TE KO Kostolac".

S gradilišta je evakuisano još osam nepovređenih radnika.

Na mesto eksplozije izašli su istražni i inspekcijski organi koji utvrđuju uzroke eksplozije, saopštila je Služba za odnose s javnošću, Ogranak "TE KO Kostolac".

Ministarstvo za rad saopstilo je da su inspektori iz Odseka inspekcije rada u Požarevcu izašli na lice mesta odmah po dobijanju prijave o kolektivnoj povredi na radu u Termoelektrani Kostolac B, kao i da će inspekcije rada, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica, preduzeti zakonom propisane mere iz svoje nadležnosti.

U saopštenju se navodi da su oko 14.10 časova u Termoelektrani Kostolac B u Drmnu povređena tri kineska državljanina zaposlena u kineskoj kompaniji CMEC.

Kako je navedeno, do povrede je došlo kada je eksplodirala boca acetilena, pri čemu je jedan radnik zadobio opekotine i teže je povređen, dok druga dva radnika imaju lakše povrede.

Do eksplozije je došlo u trenutku kad su radnici, na platformi visine oko 40 metara, zavarivali cevi za odvođenje dima na novom dimnjaku koristeći u radu boce acetilena i kiseonika.

Kineska kompanija CMEC radi na izgradnji sistema za odsumporavanje u TE Kostolac B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: