Petnica "preživela": Svi programi će biti nadoknađeni

Istraživačka stanica "Petnica" (ISP) nastavila je da radi, pošto je s Ministarstvom prosvete i nauke Srbije potpisala ugovor o finansiranju programa.

Izvor: Beta

Utorak, 24.05.2016.

19:55

Default images

Kako se navodi u saopštenju, svi odloženi programi biće nadoknađeni.

U saopštenju se navodi da je u toku interdisciplinarni seminar Exploratorium na temu "Nauka i društo". Seminar traje do 25. maja, a 50 srednjoškolaca iz Srbije i zemalja regiona razgovaraće s naučnicima, direktorima tehnoloških kompanija i zaposlenima u Ministarstvu prosvete i nauke.

Škole primenjene fizike, elektronike i matematike za one koji su prvi put u Petnici trajaće do 30. maja, navodi se u saopštenju ISP.

Kako se navodi, od 27. do 30. maja biće realizovani prolećni seminari primenjene fizike i elektronike, matematike i biomedicine namenjeni polaznicima koji ove godine rade samostalne istraživačke projekte.

ISP postoji više od 25 godina i kroz nju je za to vreme prošlo nekoliko hiljada talentovanih đaka i studenata, kao i njihovih nastavnika, iz Srbije i inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: