Kosovski poslanik: Ne trebaju nam LGBT parade

Kosovskom narodu ne trebaju parade LGBT zajednice, poručio je poslanik u kosovskoj skupštini Gezim Kelmendi.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2016.

19:16

Default images

On tvrdi da je "naučno dokazano da je homosekusalnost bolest".

Nekoliko stotina pripadnika LGBT zajednice na Kosovu održalo je danas u Prištini svoju prvu paradu, a kolonu od nekoliko stotina učesnika predvodio je i kosovski predsednik Hašim Tači, javili su lokalni mediji.

Skup koji je prošao bez incidenata, obezbeđivalo je više stotina policajaca, a taj događaj nije bio unapred najavljen iz straha od mogućih incidenata.

Keljmendi je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, na svom nalogu na Fejsbuku napisao da "kosovski narod ima ponos i dostojanstvo, poštuje svoje prijatelje i sve ljude bez obzira na njihove orijentacije", preneo je kosovski Indeks onlajn.

On tvrdi da je "naučno dokazano" da je homoseksualnost bolest koja je, kako je rekao, zahvatila ceo svet i koja je nametnuta različitim društvima kao nešto normalno i demokratsko.

"Ta bolest je jedan od glavnih razloga zašto se cepaju porodice i smanjuje broj stanovnika. Na kraju krajeva, parade organizuju društvo i zajednica koja je ponos nacije, kao što je policija ili vojska", kaže Keljmendi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: