Janković najavio tužbu protiv Agencije za privatizaciju

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

18:06

Default images
Beogradski biznismen Slobodan Janković zvani Perper najavio je će Međunarodnom sudu u Strazburu podneti tužbu protiv Agencije za privatizaciju Srbije zbog raskida kupoprodajnog ugovora za leskovačko preduzeće za proizvodnju rasvete "Rul". Janković je u izjavi novinarima rekao da će se tom sudu žaliti, ukoliko Trgovinski sud u Beogradu verifikuje odluku Agencije.

Kako je Beti predhodno potvrđeno, Agencija je raskinula kuporodajni ugovor jer Janković nije dostavio bankarske garancije za kupovinu "Rula". Slobodan Janković Perper, međutim, tvrdi da je isplatio celu sumu od 22 milona dinara, a da se garancije odnose na investiciona ulaganja. "Nisam predao bankarsku garanciju jer mi još uvek nije dostavljen završni račun, tako da, praktično, nemam kompletan uvid u ono što sam kupio", kazao je Janković koji je dodao da je sporan i investicioni iznos. Sedamdeset odsto kapitala "Rul" prodato je za 22 miliona dinara u martu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: