Izraelska vojska počela povlačenje iz pojasa Gaze

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2003.

21:38

Default images
Izraelski vojni kamioni započeli su u nedelju uklanjanje vojne opreme sa severa pojasa Gaze, nakon sporazuma postignutog sa Palestincima o povlačenju iz okupiranih oblasti, javila je večeras izraelska televizija. Televizija je prikazala snimke kamiona kako vuku cementne blokove i izraelskih i palestinskih zvaničnika bezbednosti kako analiziraju mape da bi finilizirali povlačenje iz gradova Beit Hanun i Beit Lahija, koji graniče sa Izraelom. Međutim, izraelski tenkovi i vojnici još nisu počeli da se povlače iz ovih gradova, u kojima će palestinska policija zauzeti položaje izraelskih vojnika u nadgledanju palestinskih militantnih grupa.

Povlačenje je istaknuto i kao prvi korak u sprovođenju američkog mirovnog plana za Bliski istok, koji ima za cilj da okonča mjesece nasilja i uspostavi palestinsku državu do kraja 2005.godine. Izraelska vojska ušla je u gradove Beit Hanun i Beit Lahija prije dva mjeseca u namjeri da rasturi infrastrukturu militantnih grupa i da spriječi njihove dalje raketne napade na obližnja izraelska naselja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: