Čović: Pre dijaloga nužna je verifikacija pregovarača

Izvor: Beta

Nedelja, 29.06.2003.

16:23

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović ocenio je u nedelju da je, pre početka dijaloga Beograda i Prištine, neophodno imati verifikaciju ljudi koji će voditi razgovore. Čović je agenciji Beta rekao da su ministarstvo pravde Srbije i ministar Vladan Batić u više navrata javno iznosili informacije o obimnim materijalima dostavljenim Haškom tribunalu u vezi sa pojedincima iz redova albanske nacionalne zajednice, koji se sada pominju kao "ključne zvezde pregovora". "Verifikacija je neophodna i od naših organa a i od Haškog tribunala, kako ne bi došli u situaciju da pregovaramo sa ljudima koji su mogući haški optuženici", rekao je Čović.

"Sve što budemo radili, radićemo transparentno i bez ikakvih mistifikacija. Pri tome, skrećem pažnju da pisma političara iz Beograda upućena u Prištinu mogu da budu mamac, kako bi se dodatno iskomplikovali odnosi između političara u Beogradu", rekao je Čović, ponovivši da dijalog mora da bude ozbiljno pripremljen, i da je redosled tema povratak, bezbednost, kao i normalizacija života. "Kada budemo imali bezbedne ljude i ljude koji ne žive u getu, onda možemo pričati i o tehničkim problemima tipa struje, puteva, penzija, plata i drugim stvarima koje se odnose na ljude", rekao je potpredsednik Vlade Srbije zadužen za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: