Sindikat RTB odustao od štrajka najavljenog za ponedeljak

Izvor: B92

Nedelja, 29.06.2003.

13:03

Default images
Jedinstvena sindikalna organizacija Rudarsko-topioničarskog basena Bor, odustala je od generalnog štrajka, koji je zbog teškog stanja u kombinatu bakra najavljen za ponedeljak. Kako agencija Beta saznaje, štrajk je otkazan nakon višečasovnih pregovora koji su u petak obavljeni sa poslovodstvom RTB-a, i direktorima svih preduzeća te kompanije.

Sindikat je zakazao štrajk zbog neredovnih zarada i kašnjenja u restrukturiranju preduzeća. Od rukovodstva je zatraženo obećanje redovnih isplata zarada dva puta mesečno i utvrdjivanje dinamike isplata zaostalih primanja za mart, april i maj. Sindikat se za sada nije oglasio o toku pregovora sa poslovodstvom RTB-a, ali, kako se saznaje, druga strana prihvatila je obavezu redovnosti isplata zarada. Ove zahteve, sindikat je uputio republičkoj Vladi i ministarstvima za rudarstvo i energetiku, ekonomiju i finansije, privredu i privatizaciju i rad i zapošljavanje. Republička Vlada preuzela je odgovornost prema RTB-u formiranjem Odbora za sprovodjenje mera, upravljačkog tela koga čine predstavnici vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: