Čović ne očekuje početak dijaloga do kraja meseca

Izvor: B92

Subota, 28.06.2003.

17:37

Default images

Govoreći na izbornoj opštinskoj konferenciji DA u Kosovskoj Mitrovici, Nebojša Čović je rekao da do kraja jula ne očekuje početak dijaloga Beograda i Prištine. On smatra da je neophodno da dijalog bude dobro pripremljen i da treba da budu obavljeni dodatni razgovori sa visokim zvaničnikom EU Havijerom Solanom. Čović je podsetio da Beograd želi razgovore o uspostavljanju bezbednosti na Kosovu, rasvetljavanju sudbine nestalih osoba, elektroenergetskoj situaciji i drugim problemima: "Mislim da su 2003. 2004. i 2005. godina ključne za Kosovo i Metohiju. Kako ja to vidim, mislim da će uskoro izaći plan o dostizanju multietničkih standarda ili multietničkog nivoa društva na Kosovu i Metohiji, a naš predlog je da nivo procenjuje Kontakt grupa, pa da onda izveštavamo svi zajedno Savet bezbednosti i da u tim zadacima i Priština i Beograd imaju svoje zadatke, ali i međunarodni faktor. Dakle, to kada dostignemo, onda ljudi sednu i kažu: e sada možemo da se dogovorimo oko datuma kada ćemo početi na, sada već otvorenom procesu dijaloga, da razgovaramo o potencijalnom statusu Kosova i Metohije", kazao je Čović. Na stranačkom skupu, Čović je ideologiju albanskih ekstremista na Kosovu uporedio sa fašizmom.

On je ocenio da se policijska istraga o ubistvu tročlane porodice Stolić u Obiliću, 4. juna, odvija "katastrofalno" i ukazao na potrebu da uviđaj mora da bude ponovljen. Potpredsednik srpske Vlade izrazio je i sumnju u iskrenost istrage i zbog sastava istražnog tima u kojem nema Srba, dok je istražni sudija Albanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: