SNS traži novo brojanje glasova

SNS je zatražio novo prebrojavanje glasova i u uvid u sav birački materijal, samo dan nakon što je opozicija formirala svoj tim za analizu materijala.

Izvor: B92

Utorak, 26.04.2016.

14:04

SNS traži novo brojanje glasova
Foto: Tanjug

Lider SNS Aleksandar Vučić potvrdio je da će SNS pregledati kompletan izborni materijal i ponovio ocenu da su se nakon zatvaranja birališta dešavale pomalo čudne stvari. Naprednjaci su ubrzo saopštili i da je novoformirani pravni tim te stranke uputio nadležnim institucijama zvaničan zahtev za novo prebrojavanje glasova.

"Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli", kazao je Vučić.

SNS je saopštila da je "i na dan izbora, i ranije" upozoravala da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama.

"...Kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati", navode naprednjaci.

U saopštenju se dodaje da SNS neće dozvoliti da bilo kakvo kršenje izborne volje građana.

"Ona mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni", navodi se.

Vučić je u razgovoru sa novinarima naveo i da ga ne interesuju priče kako će sad parlament izgledati i da li će ličiti na cirkus, bioskop ili pozorište.

"Ljudi glasaju za budućnost, baš me briga šta će biti u parlamentu. Nek bacaju i skidaju cipele, patike nek rade šta hoće, ja ću da nastavim da radim", istakao je premijer i dodao da je ključno pitanje kuda ide Srbija.

Na pitanje da li je razočaran jer SNS nije pobedila u beogradskim opštinama Vračar i Stari grad, Vučić se nasmejao i zahvalio na tom pitanju, navodeći da su to retke opštine u kojima SNS nije pobedio.

"Vračar voli SNS, tamo su išli svi zajedno protiv nas da bi imali tri odsto više. U Vojvodini od 44 opštine smo pobedili u 40. Pobedili smo u Subotici, ljudi, pa i Vračar nas voli i tu smo najjača stranka", kazao je Vučič.

On je dodao i da je razočaran zbog te dve beogradske opštine i da će se boriti sledeći put za svaki glas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

301 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: