Štrajk upozorenja u Telekomu Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.06.2003.

15:07

Default images

Sindikat Telekoma Srbije organizovao je štrajk upozorenja, kao znak podrške sindikatu Elektroprivrede Srbije, koji se 11 dana nalazi u štrajku. Predsednik sindikata Telekoma Zoran Mrvaljević precizirao je za Radio B92 da su u periodu od 12 do 13 časova sve službe u Telekomu prestale sa radom. Mrvaljević je, ujedno, objasnio da je jednosatna obustava rad organizovana zbog toga što je Telekom, kao i EPS jedan od osnivača konfederacije slobodnih sindikata: "Ako na ovo ne reaguje Vlada, mi ćemo se sastati, članice Konfederacije dogovoriti naše delovanje. Ali, naravno, mi od toga nećemo odustati. Dosta nam je da sporazume pravimo, a da se ti sporazumi nikad ne realizuju. Ispada da nas prvo Vlada uvuče u štrajk, kasnije kada uđemo u štrajk, sednemo i sporazumemo se i napravimo sporazum. Kasnije kada treba da realizujemo taj sporazum, ponovo moramo da uđemo u štrajk da bi ih opomenuli da bi realizovali taj sporazum. E, to više nećemo da trpimo", kazao je Mrvaljević.

 Mrvaljević je podsetio i da je početkom godine sklopljen sporazum izmedju predstavnika javnih preduzeća i Vlade Srbije, u kojem se navodi da se privatizacija tih preduzeća ne može sprovesti bez učešća sindikata. Prema njegovim rečima, odlukom Vlade da krene u restruktuiranje Elektropirvrede Srbije prekršen je taj sporazum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: